Joost Venken

Schepen

EEN RECHTVAARDIG EN SOLIDAIR HASSELT, VERNIEUWEND EN DUURZAAM

Ik woon al sinds jaar en dag in Runkst, op wandelafstand van de Hasseltse Grote Markt, en ben gebeten door de groene politieke microbe. Die ijvert voor een duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving. Sinds 25 februari 2014 ben ik schepen voor alle Hasselaren, wat ik een enorme eer vind. Het is een ambt waar ik me met mijn volle gewicht tegenaan gooi.

Als schepen ben ik bevoegd voor Milieu, Duurzaamheid, Energie, Ontwikkelingssamenwerking, Dierenwelzijn en het Stedelijk Domein Kiewit. Het zijn stuk voor stuk thema's die wonderwel passen bij een duurzamer en bijgevolg rechtvaardiger beleid. Ik tracht steeds te zoeken naar de best mogelijke consensus in het belang van alle inwoners van onze stad. Dat gebeurt op een gedreven en gemotiveerd manier, opdat Hasselt zijn traditie van duurzame innovatie en milieuvriendelijke projecten zou kunnen verderzetten.

Ik ga voor een rechtvaardig en solidair Hasselt waarin iedereen welkom is en kansen krijgt om zijn of haar talenten te ontplooien en te benutten. Vernieuwing en duurzaamheid gaan er hand in hand. Hasselt heeft het, maar geeft het ook: dat warme nest waar iedereen zich thuis voelt.

OVER JOOST

- °1972

- Leerkracht Geschiedenis, seminarie 'Mens & Maatschappij', Latijn en Nederlands & schepen

- Hobby's: beklimmen - met de fiets - van cols van de Tour de France, gelegenheidsquizzer, lezen

- Runkst

- Gehuwd en papa van drie kinderen

Thema's