Derya Erdogan

Gemeenteraadslid

SAMEN DELEN WE HASSELT

We delen Hasselt. Om onze stad nog beter samen te brengen. Vanzelfsprekend maken we een goede indeling met betrekking tot ruimte. Wonen, groen, recreatie, shoppen, …: alles verdient een goede plaats.

Maar meer nog delen we mensen en tijd. Mensen moeten dichter tot elkaar komen. Met wat ze weten en kunnen, met wat hen hier hield en hier bracht. Bovendien delen we tijd: alle inwoners van onze stad met elkaar. Lachen, helpen, buurten: hoe meer tijd we delen, hoe beter we elkaar leren kennen. De ‘verschillende gemeenschappen’ van nu, worden zo ‘de gemeenschap’ van morgen.

Ik geloof heel erg in een dorps- en wijkdemocratie. Ideeën mogen en moeten van de basis komen. Onze stad betrekt en informeert haar inwoners bij en over wat ze doet en ondersteunt hen om zelf initiatieven te nemen. Weten wat de Hasselaar denkt, voelt en beleeft in een stad die aan een snel tempo verandert, is belangrijk voor een goed beleid. Samen maken we zo een duurzame stad die van onderuit mee wordt opgebouwd.

Voor een stadsbestuur is openheid naar én samenwerken met alle inwoners belangrijk. Hasselt moet actief op zoek gaan naar goede ideeën uit de samenleving, om ze later te gebruiken. Een goed beleid werkt samen en verbindt, staat open voor nieuwe dingen en zoekt met alle inwoners naar antwoorden op vragen die ze stellen.

COMFORTABEL EN VEILIG MET DE FIETS DOOR HEEL HASSELT

  • Fietsers moeten comfortabel én veilig door héél Hasselt kunnen. Het fietsdeelsysteem mag uitbreiden. Er moeten betere verbindingen of ‘fietslussen’ komen tussen de deelgemeentes.
  • Meer school- en fietsstraten, dat ook. Maar je moet mensen van een veiliger verkeer overtuigen. Dat zal ik doen.

EEN 'DEELFABRIEK' IN IEDERE DEELGEMEENTE

  • Ik wil in iedere deelgemeente of wijk graag een ‘deelfabriek’. Wat je slechts zelden gebruikt, kan je daar gaan lenen. Zelfs op bedrijfsniveau wil ik zo’n systeem installeren.

OVER DERYA

- ° 1982

- Administratief bediende

- Hobby's: koken, zwemmen, lezen, reizen

- Runkst

- Single

- derya.erdogan@groenhasselt.be