YorBody: op stap in Hasselt

25 Oktober 2011

YorBody: op stap in Hasselt

Schepen Toon Hermans stelde aan de pers een nieuw pilootproject 'Op stap in Hasselt' voor.  Bedoeling: de Hasselaren meer doen bewegen.  Voldoende beweging is uitstekend om diverse gezondheidsproblemen en zwaarlijvigheid te voorkomen. De Stad wil met dit project 100 Hasselaren de kans geven om in het project Yorbody te stappen. Experts ontwikkelden deze unieke service om mensen te helpen hun persoonlijke doelen, binnen een eigen levensritme en -stijl te verwezenlijken

ACCELEROMETER

De deelnemers krijgen drie maanden een 'tri-axiale accelerometer'. Deze beweegmeter registreert de dagelijkse bewegingen die langer dan 10 minuten aan één stuk worden gemaakt, evenals het aantal bewegingen en beweeguren. Ook de niet-actieve periodes worden opgetekend. De gegevens worden via een USB-connectie overgedragen aan een programma op de computer voor verdere verwerking.

De website van Yorbody annalyseert de beweeginformatie en coacht de gebruiker om meer/of anders te bewegen. De deelnemers krijgen wekelijks een verslag en begeleidende mail met - afhankelijk van de resultaten - aanmoediging of felicitaties.