Week van de Fair Trade: word jij ook FairTradeFan?

29 September 2014

Week van de Fair Trade: word jij ook FairTradeFan?

Van 1 t.e.m. 11 oktober 2014 is het Week van de Fair Trade. Ze brengt de eerlijke handel met achtergestelde producenten uit de ontwikkelingslanden onder de aandacht. Maar fair trade is al lang niet meer beperkt tot producenten uit het Zuiden. Ook de lokale productie en consumptie van duurzame - Hasseltse - voedingsproducten wordt gepromoot.

FAIRTRADEGEMEENTE

Hasselt is sinds 14 mei 2006 een echte FairTradeGemeente. Die titel verdiende de stad door te voldoen aan de zes criteria van deze gezamenlijke campagne van Max Havelaar, Oxfam Wereldwinkels, Vredeseilanden en 11.11.11.

VIJF STERREN: WORD FAIRTRADEFAN!

De campagne gaat nu een tweede fase in en daagt de gemeenten die reeds de titel dragen uit om 5 sterren te behalen. Bij één specifieke ster heeft Hasselt jouw persoonlijke steun nodig: liefst 25% van de Hasselaren moet zich registreren als FairTradeFan. Gevraagd wordt jou, ondertekenaar, dat je niet alleen weet wat fair trade is, maar dat je - vanzelfsprekend - ook regelmatig zulke producten koopt. Groen Hasselt weet dat jij uit het goede hout gesneden bent en leidt je dan ook graag naar dit registratieformulier.

CHOCOLADEWANDELING: 5 OKTOBER ? DOMEIN KIEWIT

Een enig mooi en lekker initiatief tijdens deze Week van de Fair Trade is de chocoladewandeling op het Domein Kiewit. Deze lekkerbekkenwandeling - met eerlijke chocolade, dat spreekt - laat je genieten van chocoladeproevertjes en een leuke quiz. Starten kan tussen 13u30 en 15u in het bezoekerscentrum van Natuurpunt (het 'kasteeltje' op Domein Kiewit). Tickets enkel in VVK in het bezoekerscentrum van Natuurpunt en de Wereldwinkels van Hasselt en Stevoort. Deelnameprijs: volwassenen € 6 - kinderen t.e.m. 8 jaar € 3. Info: Oxfam Wereldwinkel Hasselt & Natuurpunt Limburg