Voor u gelezen: ‘Vooruitgang - 10 redenen om naar de toekomst te kijken’

23 November 2017

Voor u gelezen: ‘Vooruitgang - 10 redenen om naar de toekomst te kijken’

"Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, we hebben ongelooflijke haast ?" En daarom is er misschien geen tijd om al die interessante boeken te lezen. In Stad Hasselt ontstond i.s.m. Vormingplus Limburg het plan om 'Voor u gelezen' boven de doopvont te houden. Het principe is zo eenvoudig als het groot is: een kenner leest een boek voor ons - over een maatschappelijk onderwerp - en licht het toe. Na afloop is er tijd voor vraag en antwoord.

ARNOUT VAN REUSEL & JOHAN NORBERG

Deze keer is die kenner een goede Groen Hasselt-bekende: Arnout Vanreusel. Hij las het boek 'Vooruitgang - Tien redenen om naar de toekomst uit te kijken' van de Zweedse denker Johan Norberg.

NUCHTER EN AANSTEKELIJK

Het nieuws vertelt ons elke dag hoe slecht het met de wereld gaat. Toch hebben we meer vooruitgang geboekt in de afgelopen 100 jaar dan in de eerste 100.000: veilig water, armoede, kindersterfte, alfabetisering, ... Wat je ook meet, we gaan erop vooruit. Johan Norberg schetst nuchter en aanstekelijk hoever we zijn gekomen in het aanpakken van onze problemen en wat er nog moet gebeuren.

13 DECEMBER - STEDELIJKE BIBLIOTHEEK KURINGEN

De lezing gaat door op woensdag 13 december a.s., vangt aan om 19u30 en gaat door in de Stedelijke Bibliotheek van Kuringen. De toegang is kosteloos, maar er wordt wél gevraagd je in te schrijven. Dat kan hier.