Nele en Derya trekken campagne voor gemeenteraadsverkiezingen

14 November 2023

Nele en Derya trekken campagne voor gemeenteraadsverkiezingen

“Groen Hasselt is al jaren een hecht team. Zowel binnen de gemeenteraad als daarbuiten. Daar wil je bij horen. Met Nele en Derya die nu opnieuw het voortouw zullen nemen, zijn we klaar om de volgende stap te zetten."

De leden van Groen Hasselt hebben Nele Kelchtermans en Derya Erdogan unaniem verkozen om de campagne te trekken voor de lokale verkiezingen van 2024. Zij krijgen respectievelijk plaats 3 en 4 toegewezen op de kartellijst met Vooruit Hasselt. “Groen Hasselt staat voor een stad waar iedereen zich goed in zijn vel kan voelen, waar we goed voor elkaar zijn en goed voor de planeet. Nele en Derya zijn de geknipte personen om daar ook volgende legislatuur verder aan te bouwen”, zegt voorzitter Katrien Lambrechts.

 

Nele Kelchtermans en Derya Erdogan zijn ondertussen al twee jaar schepen voor Groen in Hasselt en kunnen samen 18 jaar ervaring in de gemeenteraad voorleggen. Met een historische investering in (buurt)natuur, een volwaardig armoedebeleid, een wijkrenovatieproject als voorbeeld voor Vlaanderen en een cultuurbeleid dat zich richt op elke inwoner tonen ze elke dag wat Groen betekent voor de Hasselaar.

 

“Onze leden nemen bij elke belangrijke vraag mee de beslissing. De keuze wie onze boegbeelden worden voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar is er zeker zo een”, zegt voorzitter Katrien Lambrechts. “Door Nele en Derya naar voor te schuiven, kiezen ze op de eerste plaats voor twee warme persoonlijkheden. Daarnaast erkennen ze hun harde werk van de afgelopen jaren en maken ze duidelijk dat dit nog niet af is. Ook na oktober 2024 wil Groen Hasselt haar visie op een duurzaam, sociaal en levendig Hasselt verder omzetten in positieve projecten voor de Hasselaar.”

 

Zoals bekend gaat Groen in Hasselt met Vooruit samen naar de kiezer. Bij het vormen van die kartellijst werd afgesproken dat bovenaan de lijst plaats 3 en 4 in te vullen zijn door Groen. Deze worden nu respectievelijk ingevuld door Nele en Derya.

 

“Dit vertrouwen krijgen, voelt goed”, zeggen Nele en Derya. “Dat is belangrijker dan wie op nu op welke plaats staat. We voelen elkaar goed aan, werken elke dag nauw samen en zullen dat ook in deze campagne -en hopelijk erna- blijven doen. We kijken ernaar uit om samen met onze collega-raadsleden Joost Venken en Inge Hendrikx, de hele ploeg van Groen Hasselt en onze partner Vooruit ervoor te gaan.”

 

“Groen Hasselt is al jaren een hecht team. Zowel binnen de gemeenteraad als daarbuiten. Daar wil je bij horen. Met Nele en Derya die nu opnieuw het voortouw zullen nemen, zijn we klaar om de volgende stap te zetten en andere Hasselaren te overtuigen om zich kandidaat te stellen voor Groen op de kartellijst”, besluit Katrien.