Vluchtelingenbeleid: tussen menselijk en realistisch

16 Februari 2017

Vluchtelingenbeleid: tussen menselijk en realistisch

Op woensdag 22 maart 2017 geeft Groen Hasselt het woord aan Wouter De Vriendt. Als ervaren, maar bovenal ook sociaal bewogen lid van de commissie Buitenlandse Betrekkingen weet dit Groen-kamerlid als geen ander dat er op dit moment sprake is van een vluchtelingencrisis. Tegelijk koppelt hij daaraan een gedegen vluchtelingenbeleid.

Tijdens deze avond vertelt hij een klein uur over de problematiek en hoe we daarmee kunnen omgaan. Daarna volgt er een open gesprek met tijd voor vraag en antwoord.

Wouter geeft de cijfers en gaat dan in op de actualiteit. Hoe gaat een partij als Groen om met de vluchtelingenproblematiek? Wat vinden we van het huidige beleid? Hoe kan het anders? Kunnen we menselijk, maar ook realistisch zijn? Devriendt brengt een eerlijk, beklijvend betoog vol vuur en engagement. Zonder de moeilijke vragen uit de weg te gaan.

** Wouter spreekt op woensdag 22 maart a.s. in het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum, Albrecht Rodenbachstraat 18 te Hasselt. De avond vangt aan om 20u. Inschrijven is niet nodig.