Tevreden doorbraak politieke impasse – Naar nieuwe bestuurscultuur

08 September 2016

*** Naar aanleiding van het doorbreken van de politieke impasse in Hasselt, verspreidde Groen Hasselt deze mededeling. ***

"Groen Hasselt is tevreden dat de politieke impasse in Hasselt is doorbroken."

"Groen Hasselt heeft de nieuwe Hasseltse burgemeester Vananroye de jongste jaren leren kennen als een gedegen politica die luisterbereidheid en zin voor samenwerking kan koppelen aan daadkracht.

De doorstart die Groen Hasselt samen met de lokale sociaal-democraten en christen-democraten maakt, is er een voor de Hasselaren. Alle Hasselaren.

Vanuit een nieuwe bestuurscultuur, waaraan Groen Hasselt vanzelfsprekend voor het volle pond zal meewerken, krijgen de Hasselaren waar ze recht op hebben: een inspirerend maatschappelijk project op mensenmaat. Vertaald naar bevoegdheden betekent dat een solidaire, milieuvriendelijke, energiezuinige en duurzame samenleving.

Groen Hasselt zal na het signaal van de afgelopen dagen keihard verder werken om vanuit de eigen sterkte en binnen de coalitie een groen en eerlijk beleid waar te maken. De strategie voor 2018 is daarbij momenteel niet aan de orde. De focus ligt op de Hasselaar.

Groen Hasselt is bovendien ingenomen met het feit dat dit zal gebeuren met drie evenwaardige coalitiepartners."