Stadspark definitief groen ingekleurd

04 Juli 2014

Stadspark definitief groen ingekleurd

Het stadspark wordt eindelijk een echt stadspark. Het wordt - in ambtelijke termen - 'groen' ingekleurd. Op uitdrukkelijke vraag van Groen Hasselt hebben onze coalitiepartners immers ingestemd om het stadspark nu ook op papier tot stadspark te maken. Dat was - raar, maar waar - tot op heden niet het geval. Het was 'blauw' - met als gevolg dat er zelfs in gebouwd kon worden. Dat is in de toekomst uitgesloten.

PARKING?

Geen ondergrondse parking dan, daar aan het Hasseltse Cultureel Centrum (CCHA) en het Jessa-ziekenhuis? Toch wel, maar ze wordt ten opzichte van de oorspronkelijke plannen zoveel mogelijk verscholen onder de Kunstlaan. Bijgevolg is er geen meter ontsluitingsweg in het park nodig. Dat is een duurdere optie, maar het schaarser wordende groen in de stad heeft ook zijn prijs.

HERAANLEG PARK

Het park zal worden heraangelegd en de opdracht daarvoor is toegewezen aan een deskundig bureau. Dat zal in samenwerking met de buurtbewoners, het CCHA, het college van burgemeester en schepenen, ? een nieuw ontwerp tot stand brengen. Het geheel moet uitmonden in een park dat waardevoller is in biologisch, ecologisch én recreatief opzicht. Bij voltooiing zal het park zelfs een heel klein beetje groter worden gezien de parkeercirkel voor het CCHA verdwijnt en geïntegreerd wordt in het park.

KORTOM

Het is gedaan met stukje bij beetje happen te nemen uit het park. Daar hebben we hard voor gestreden.

Joost Venken - schepen Stad Hasselt - 4 juli 2014