sp.a en Groen trekken samen met een open lijst naar de kiezer

11 Maart 2012

sp.a en Groen trekken samen met een open lijst naar de kiezer

De Hasseltse partijbesturen van sp.a en Groen hebben elk beslist om samen met een open lijst naar de kiezer te trekken. Voor een concreet programma of een naam is het nu uiteraard nog veel te vroeg - de verkiezingen zijn pas midden oktober - maar het staat wel vast dat sp.a en Groen samen met een open lijst naar de kiezer gaan met een toekomstgericht Hasselts project, dat in de loop van de komende maanden verder ingevuld gaat worden. Naast kandidaten van sp.a en Groen zal de open lijst ook openstaan voor onafhankelijke kandidaten.

MEESCHRIJVEN AAN EEN VERHAAL

Kevin Schouterden, voorzitter sp.a-Hasselt: "We zijn verheugd om samen te werken met Groen. In de komende maanden gaan we onze samenwerking verder uitwerken tot een concreet programma. We staan in Hasselt immers voor grote uitdagingen. Vorig jaar hebben wij reeds het einde van het afspiegelingscollege aangekondigd ? dat heeft zijn beste tijd gehad. Het is nu tijd voor vernieuwing. Hasselaren zijn open en breeddenkend. Ze hebben de durf om te vernieuwen en de toekomst te omarmen als ze denken dat dat de juiste richting is. Het is die ingesteldheid die Hasselt gemaakt heeft tot wat Hasselt is. Dit is een verhaal waar we allemaal aan meeschrijven."

MENSEN SAMENBRENGEN

Frank Keunen, voorzitter Groen-Hasselt: "De positieve, warme onderstroom in Hasselt bundelen in een duurzaam stadsproject, is wat we samen willen bereiken. Een gedragen project met slimme oplossingen voor vandaag én morgen. Maar dit kan alleen als je de klassieke partijpolitiek overstijgt. Wij willen mensen samenbrengen in plaats van tegen elkaar opzetten. Vandaar onze keuze voor deze samenwerking en een open lijst."