Smart Cities (Voor u gelezen)

21 Februari 2017

Smart Cities (Voor u gelezen)

'Voor u gelezen' is inmiddels een bekend principe: mensen van een bepaald vakdomein lezen voor jou een boek en stellen dat aan je voor. Na afloop is er ruim de tijd voor vraag en antwoord. Getracht wordt om telkens een originele locatie te zoeken. Velen hebben zin om een goed non-fictieboek te lezen, maar hebben er gewoonweg de tijd niet voor. 'Voor u gelezen' komt aan die verzuchting tegemoet. Het is niet de auteur zelf, maar altijd een betrokken lezer, die het boek aan je voorstelt.

SMART CITIES

Op dinsdag 21 maart is het de beurt aan Willy Miermans, professor emeritus, socioloog en docent Verkeerskunde aan Universiteit Hasselt. Miermans las het boek Smart Cities en doet uit de doeken waar het over gaat. Komen aan bod: slimme horloges, sensornetwerken en drones. Allen gebruiken ze de kracht van de ICT om onze mobiliteit, energievoorziening, stadsbeleving en veiligheid grondig te verbeteren. Maar zijn al deze vernieuwingen uitsluitend positief? Kunnen er dingen verkeerd gaan en hoe voorkomen we dat?

BIJ CITYDEPOT

Deze lezing gaat door op dinsdag 21 maart in de gebouwen van Citydepot, Scheepvaartkaai 5B te Hasselt. Meteen ook een excellente gelegenheid om met deze onderneming kennis te maken!

'Voor u gelezen' is een samenwerkingsverband tussen Stad Hasselt, Vormingplus Limburg en Provincie Limburg. Inschrijven kost niets.