Samen beter groen!

20 Mei 2014

Samen beter groen!

Eigenlijk interesseert het me niet wie de grootste heeft. Of de knapste is. Oorstoppen: die heb ik me wel aangeschaft. Om het geluid van het her en der in het rond vliegend verkiezingsvuurwerk wat te dempen. Om de luidste oneliners te snel af te zijn. Jammer toch dat in verkiezingstijden veel kandidaten en politici - die voorts heel normale, aangename én bekwame mensen zijn - veranderen in haast irrationele wezens die schieten op alles wat beweegt.

Het is een van de redenen waarom ik me goed voel bij Groen. Zonder om ter hardst te roepen, zonder al dan niet laag-bij-de-grondse aanvallen op 'de andere' vaart de partij rimpelloos op haar kompas van een gezonde overtuiging.

De partij doet dat met een solidair, toekomstgericht en optimistisch programma. Moeilijk samen te vatten in 140-tekens-spaties-inbegrepen weliswaar, maar niettemin gedegen en realistisch.

Groen staat garant voor méér jobs in een steeds meer vergroenende economie. Het staat garant voor wachtlijsten waarvan het einde wél in zicht is. Het staat garant voor eerlijke belastingen. Het staat garant voor meer gelijkheid en nog beter onderwijs. Het staat garant voor een leefomgeving waarbij duurzaamheid en de gezondheid van mensen centraal staan.

Op de Limburgse Kamerlijst, aangevoerd door youngster Katrijn Conjaerts en op die van het Vlaams Parlement, met Johan Danen op kop, staan naast ikzelf ook 3 andere kandidaten uit Hasselt. Samen steunen we onze Limburgse lijsttrekkers met iedere vezel in ons lijf. Opdat ook Limburg vanuit Brussel weer een groene stem kan laten horen.

Tot slot: voor u voor ons gaat zweven, durf ik u ook de Europese lijst van Groen nog aan te bevelen. Wat in Straatsburg wordt beslist, gaat ons allen aan. En dan kan je met Bart Staes maar beter zeker zijn.

Samen beter doen? Samen beter groen!

Frank Keunen - Voorzitter Groen Hasselt - 20 mei 2014