Nieuwe, duurzame speeltuin op Domein Kiewit

25 Januari 2012

Nieuwe, duurzame speeltuin op Domein Kiewit

Momenteel wordt een nieuwe speeltuin op het Domein Kiewit opgebouwd. Toon Hermans, ook Schepen van het Domein Kiewit, benadrukt de ecologische uitgangspunten van de keuze.

SPROOKJESACHTIG

De speeltoestellen trekken onmiddellijk de aandacht door hun 'sprookjesachtig' voorkomen. De unieke vorm van ieder huisje wordt veroorzaakt door het behoud van de grillige vorm van de boomstammen die de opbouw dragen.

Toon Hermans: "Bij de keuze hebben wij rekening gehouden met het natuurlijke uitzicht en de duurzame materiaalkeuze. De constructies zijn gebouwd in Thuringen en Arnberg in Duitsland en daarbij is gebruikgemaakt van het duurzame robiniahout.  Dit hout komt uit de regio van Brandenburg en deels uit Hongarije.  Zij dragen het FSC- of PEFC-duurzaamheidslabel voor duurzame houtkap en bosheraanleg."

KLEUTERSPEELTUIN

Tegelijkertijd wordt de speelhoek uitgebreid met een kleuterspeeltuin die aansluit bij het terras van het cafetaria en die opgezoomd is met een opstap. Daardoor is het voor de ouders makkelijk om toezicht te houden op de kleinsten terwijl men iets kan drinken op het ruime terras op de binnenkoer.

HERGEBRUIK

De oude speeltoestellen werden gedemonteerd en overgebracht naar de Werkplaatsen van de stad waar ze een grondige opknapbeurt/herstelling zullen ondergaan om op een ander speelplein te worden heropgebouwd. De glijbanen uit roestvrij staal werden hergebruikt in de nieuwe speeltoestellen.

Over enkele weken zal de speelplein klaar zijn om de eerste zonnestralen en kinderen te ontvangen.