Nieuwe drinkwaterfontein in Kiewit verbonden met Bangladesh!

15 September 2012

Nieuwe drinkwaterfontein in Kiewit verbonden met Bangladesh!

Op het Domein van Kiewit werd door Toon Hermans, schepen voor Ontwikkelingssamenwerking, een zeer bijzondere drinkwaterfontein officiëel ingehuldigd. De drinkwaterfontein is immers - zij het symbolisch - verbonden met een drinkwaterpomp in Bangladesh. Voor deze verbinding zorgt de organisatie Join the Pipe. Join the Pipe is een Nederlandse NGO en het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers. Meer en meer mensen over de hele wereld delen de droom om drinkwater wereldwijd op een eerlijke manier te verdelen.

ZUIVER DRINKBAAR WATER IS KOSTBAAR

Meer dan een miljard mensen hebben nog steeds geen toegang tot schoon drinkwater, terwijl wij hier elke dag zo'n 70 liter drinkwater gebruiken om het toilet door te spoelen.

Door kraanwater te drinken help je mee met het inperken van de enorme hoeveelheid plastiek afval en de CO2-uitstoot veroorzaakt door de productie en het transport van flessen bronwater. Met de hulp van iedereen bouwen we aan de langste waterleiding ter wereld. De waterleiding moet zo lang worden dat we leven in een wereld waar iedereen voorzien is van schoon drinkwater.

HASSELT BETROKKEN EN SOLIDAIR

Met de aanschaf van dit watertappunt wil Stad Hasselt de Hasselaren sensibiliseren over het gebruik van drinkwater. Maar gelijktijdig sponsort Stad Hasselt ook de aanbouw van een waterput in de derde wereld, meer bepaald in Bangladesh.

Schepen Toon Hermans: "Hasselt is de eerste Belgische gemeente die een drinkwatertappunt plaatst en ik wil  andere gemeenten, bedrijven, ...  oproepen om hetzelfde te doen. Zuiver drinkwater moet voor iedereen in deze wereld beschikbaar zijn. Op dit ogenblik is dit in vele derdewereldlanden nog niet het geval. Daarom is de aanleg van drinkwatervoorzieningen op vele plaatsen dringend nodig."

"Met wereldomvattende betrokkenheid en kanalen van solidariteit willen wij overal ter wereld drinkbaar water brengen, als het langste wereldomvattende waterleidingnet. Voor die bouw kunnen wij hulp van iedereen gebruiken. Sluit je aan op dit net, join the pipe".

100 TAPPUNTEN

Join the Pipe heeft inmiddels al meer dan 100 tappunten geplaatst die meer dan 100 drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden hebben gefinancierd. Samen zorgen die pompen voor schoon drinkwater voor meer dan 50.000 mensen die het hard nodig hebben. Elk drinkwatertappunt dat wij hier plaatsen betekent schoon drinkwater in een ontwikkelingsland.