Knallende kurken worden isolatiemateriaal

19 Januari 2018

Knallende kurken worden isolatiemateriaal

Traditiegetrouw klonken de Hasselaren op 'Hasselt Klinkt', de nieuwjaarsreceptie van onze stad. Met zo'n 1.500 hieven ze het glas, elkaar daarbij een schitterend 2018 wensend. De kurken knalden er naar goede gewoonte op los. Dit jaar werden die kurken bovendien bijgehouden voor vzw Tevona. Ze krijgen een tweede leven als isolatiemateriaal. Het verzamelinitiatief ging uit van Koninklijk Stedelijk Feestcomité en het stadsbestuur.

TEVONA & DE VLASPIT

Tevona vzw ondersteunt een 400-tal volwassen personen met een verstandelijke beperking. Het is een blijvende uitdaging om een zinvolle dagbesteding te kunnen aanbieden met daarbij ook de nodige afwisseling. Tevona is daarom de provinciale partner van De Vlaspit, een sociaal tewerkstellingsinitiatief dat kurken recycleert tot isolatiemateriaal.

HASSELT VERZAMELT MEE!

Tevona heeft nu al een samenwerking met een 50-tal horecazaken, met Pukkelpop en heeft ook op de containerparken van Limburg.net verzamelboxen staan. "Wij dragen graag ons steentje bij door mee kurken in te zamelen", aldus Joost Venken, schepen van Leefmilieu. "En Hasselt Klinkt was daarvoor natuurlijk uiterst geschikt. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde én kurken."

DOE OOK MEE

Wie Tevona mee wil ondersteunen kan zijn of haar kurken ook binnenbrengen bij de Bio Shop op de Sint-Truidersteenweg.