Hasselts College post brieven van Schrijfmarathon Amnesty International

11 Januari 2018

Hasselts College post brieven van Schrijfmarathon Amnesty International

Deze middag hebben de leden van het Hasseltse College van Burgemeester en Schepenen (CBS) de brieven gepost die zijn geschreven in het kader van de jaarlijkse Schrijfmarathon van Amnesty International. In het totaal gaat het om 1.778 exemplaren. Daarvan zijn er 251 afkomstig van het stadspersoneel en het CBS.

MOOI RESULTAAT

De mensenrechtenorganisatie Amnesty International organiseerde in december de jaarlijkse Schrijfmarathon voor individuen en groepen in nood. Het Hasseltse stadspersoneel en het CBS droegen ook hun steentje bij. Dit leverde in totaal 251 brieven op, een 100-tal meer dan vorig jaar. "Dit is een zeer mooi resultaat", aldus schepen voor Ontwikkelingssamenwerking Joost Venken. "Een welgemeende dank u wel aan de medewerkers van onze stad voor hun inzet voor een meer rechtvaardige wereld."

1.778 HASSELTSE BRIEVEN

Amnesty International is een trouwe partner van Hasselt. Samen met de lokale AI-afdeling riep onze stad ook haar inwoners op om mee te doen aan de briefschrijfactie.  Er werden in Hasselt maar liefst 1.778 brieven en kaartjes geschreven. "Hasselt heeft nogmaals laten zien wat voor een warme inwoners het wel niet heeft", aldus Venken. "Wij vinden het als vertegenwoordigers van de stad belangrijk om te laten zien dat acties zoals deze wel degelijk succes opleveren. Elk jaar worden er dankzij de schrijfacties mensen vrijgelaten of in leven gelaten. Het is mooi om te zien dat het schrijven van een brief, wat een kleine moeite is, zo'n groot resultaat kan opleveren", besluit Venken.