Grootkeukens uit Hasselt samen rond Veggie

01 September 2011

Grootkeukens uit Hasselt samen rond Veggie

Hasselt dompelt grootkeukenkoks onder in de wereld van Donderdag Veggiedag

VEEL MOGELIJK

Of het nu voor de groeiende groep vegetariërs is of voor de grote groep klanten die eens iets anders wil, ook in de grootkeuken moeten koks overweg kunnen met vegetarische gerechten. En er is veel mogelijk zonder steeds terug te grijpen naar dezelfde klassieke veggieburger of quorn.

GOOD PRACTICES

Om de grootkeukenkoks op weg te zetten organiseerde schepen van Preventieve Volksgezondheid Toon Hermans i.s.m. vzw EVA en vzw Grootkeukenkoks Limburg een navorming die de chefs liet ervaren wat allemaal mogelijk is en hen de 'good practices' liet zien. Dat deze navorming een behoefte blootlegde, is duidelijk: er waren niet minder dan 45 inschrijvingen, meer dan de voorziene plaatsen.

VEGGIE GERECHTEN: VOLWAARDIG & CREATIEF

Miki Duerinck, die al meerdere vegetarische kookboeken waaronder het Donderdag Veggiedag-kookboek op haar naam heeft staan, gaf de vorming. Zij bood de grootkeukenkoks inspiratie voor vegetarische gerechten, liet de aanwezigen proeven van voorbeeldgerechten en liet ze kennismaken met het ruime gamma aan veggie producten. Carlo Motmans getuigde over zijn ervaringen met volwaardige en creatieve veggie gerechten in de keuken van de Provinciale Hogeschool Limburg.

Deze vorming kadert in de 'Donderdag Veggiedag-campagne'die het stadsbestuur sinds 2009 ondersteunt.