Groen stelt kleurrijke lijst vol vernieuwers voor

12 Juli 2018

Groen stelt kleurrijke lijst vol vernieuwers voor

Van de 13 kandidaten van Groen op de kartellijst roodgroen+ zijn maar liefst 10 kandidaten nog nooit opgekomen bij een verkiezing. We kiezen radicaal voor vernieuwing en uitbreiding: het is duidelijk dat een ecologische visie zeer veel mensen aanspreekt. Iedereen voelt dat het anders kan én moet: menselijker, eerlijker en gezonder.

MENSELIJKER, EERLIJKER, GEZONDER: MEER DAN EEN HOLLE SLOGAN

Joost Venken, schepen voor Groen Hasselt: “Die drie termen zijn méér dan een holle slogan. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om het bij één thema’s te houden: mobiliteit en klimaat. We willen ons niet langer vastrijden in een ratrace tegen de tijd en onszelf. Meer plaats voor voetgangers, fietsers of het openbaar vervoer en je komt relaxed op je bestemming. Menselijker. Het is een mobiliteitsbeleid waarop iedereen op gelijke voet aan kan deelnemen: eerlijker. En het is veiliger en geeft een betere luchtkwaliteit en een kleinere impact op het klimaat: gezonder.”

SPONTAAN MEER DAMES

Groen heeft steeds een punt gemaakt van gendergelijkheid en gepleit voor minstens evenveel vrouwen als mannen op de lijsten. Bij onze lijstvorming zijn we nu zover dat we helemaal niet meer moeten opleggen dat minstens de helft van de kandidaten vrouwen moeten zijn: dat loopt spontaan zo. Straffer zelfs: uiteindelijk trekken we met acht vrouwelijke en vijf mannelijke kandidaten naar de kiezer. (Lees verder na de foto)

 

KLEURRIJK

In een democratie moeten je raden en parlementen de diversiteit in de samenleving weerspiegelen. Om dat te bereiken, moet ook je lijst voldoende kleurrijk zijn. Groen trekt naar de kiezer met verschillende kandidaten met een kleurrijke achtergrond: Indisch, Turks, Kameroens, Grieks.

MORGEN NOG 1 GEMEENSCHAP

Derya Erdogan, gemeenteraadslid voor Groen Hasselt: “Groen Hasselt ‘deelt’ mensen én tijd met de Hasseltse samenleving. Onze kandidaten, vanzelfsprekend, maar de inwoners van onze stad moeten ook zelf dichter bij elkaar komen. Met wat ze weten en kunnen, met wat hen hier hield en hier bracht. We delen ook tijd: onze kandidaten voor alle inwoners van onze stad en de inwoners onderling met elkaar. Lachen, helpen, buurten: hoe meer tijd we delen, hoe beter we elkaar leren kennen. De ‘verschillende gemeenschappen’ van nu, wordt zo ‘de gemeenschap’ van morgen. Dat is iets wat onze kandidaten helemaal weerspiegelen en waar we ook voor gaan.”

DE KANDIDATEN

De kandidaten voor Groen Hasselt zijn

3 Joost Venken

4 Derya Erdogan

7 Vincent Vanrusselt

15 Sonia Moro

16 Sanjay Kumar

17 Nele Kelchtermans

18 Katrien Lambrechts

19 Greet Hendrix

20 Inge Hendrikx

21 Samantha Silkens

22 Serife Yakisiklis

23 Herwig Janssens

24 Aris Paraskevopoulos