Eerste boerenmarkt Stad Hasselt succes

30 Mei 2017

Eerste boerenmarkt Stad Hasselt succes

De eerste boerenmarkt, ingericht door Stad Hasselt op initiatief van schepen voor Ontwikkelingssamenwerking, Duurzaamheid & Milieu Joost Venken, was een succes. De markt, die vooral aandacht had voor fairtrade- en korte ketenproducten trok een zeer divers publiek dat - zeker ook letterlijk - het evenement meer dan goed kon smaken.

50 KM ROND HASSELT

Producten die dicht bij huis geproduceerd zijn, zijn niet alleen erg smaakvol, ze hebben per definitie ook een kleinere ecologische voetafdruk dan deze die over lange afstand getransporteerd moeten worden. Bier, kaas, brood, groente en fruit: alle ingrediënten om een lekkere maaltijd klaar te stomen zijn aanwezig binnen een straal van 50 km rond de Limburgse hoofdstad.

GEEN VOEDSELVERSPILLING

Die lekkere maaltijden werden overigens ook gemaakt: de markt begon met een - uitverkocht - ontbijt en sloot af met een heus overschottendiner. Voedsel is te kostbaar om het verloren te laten gaan. Ook dat is een boodschap van deze markt.

(H)EERLIJKHEDEN

Deze producenten werken dag in, dag uit aan een (h)eerlijk product. Maar al te graag gaven ze de bezoekers informatie over de manier waarop het tot stand komt en welke (h)eerlijkheden het allemaal bevat.

NOG DRIE MARKTEN IN 2017

Dit jaar zijn er nog drie boerenmarkten in dezelfde hal naast het station. Deze gaan door op 17 juni, 23 september en 21 oktober. Be there!

Foto's: Stad Hasselt