Eerlijk is (h)eerlijk: tot Amuse!

31 Mei 2016

Eerlijk is (h)eerlijk: tot Amuse!

Omdat Domein Kiewit op zondag 26 juni een piekfijn verjaardagsfeestje viert - ook warm aanbevolen trouwens, is het culinair parkfestival Amuse dit jaar verhuisd naar het eerste weekend van juni. Op zondag 5 juni is Domein Kiewit the place to be om je smaakpapillen te verwennen.

FAIR TRADE

Zoals steeds ligt de nadruk op (h)eerlijke gerechten, bereid met al even (h)eerlijke producten. Want dat is de kern van Amuse: aantonen dat fair trade - weze het nu van ver of van nabij - niet alleen eerlijk, maar ook erg smaakvol is.

MODERN WERELDFEEST

Amuse is het Hasseltse fairtradefeest bij uitstek. Dit culinair parkfeest kent vele vaders (en moeders, natuurlijk). Het zijn bijna allemaal vrijwilligers die van ver of nabij betrokken zijn bij de Hasseltse ontwikkelingssamenwerking. Samen hebben ze van het feest iets gemaakt dat uniek is voor Vlaanderen: een op een moderne leest geschoeid wereldfeest dat zowel liefhebbers van muziek, kookkunsten als een festivalsfeer weet te bekoren.

STEUN PROJECTEN

Daarnaast zullen tal van enthousiaste Hasseltse verenigingen die begaan zijn met ontwikkelingssamenwerking je weer overtuigen van het goede werk dat ze dag in dag uit leveren voor en mét de mensen in het Zuiden. Ze bieden je lekkere, exotische en eerlijke hapjes en drankjes aan en door je honger te stillen en je dorst te lessen steun je hun prachtige projecten.

SHOWCOOKING

Daarnaast zijn er natuurlijk de echte chefs die aan showcooking doen. Vertrouwde namen als Mario Holtzem en Giovani Oosters zijn er ook dit jaar weer bij, maar wist je dat bv. ook Anne-Sophie Breysem (Lady Chef of the Year 2015) haar opwachting zal maken? Ook deze chefs koken tijdens Amuse met (h)eerlijke producten uit binnen- en buitenland. Sommigen onder hen doen dat overigens het hele jaar door in hun eigen zaak.

VOEDSELTEAMS

Wijzen we je ook nog op de aanwezigheid van de Voedselteams. Dat is een vereniging van groepen mensen die samen voedsel afnemen van lokale boeren of al dan niet lokale eerlijke producenten. Zij hebben dit jaar een sofa mee om er gesprekken in te voeren met de producent. Zo maak je als bezoeker rechtstreeks kennis met hem of haar die zorgt voor eten op je bord.

TOPPER

Reken daarbij toffe muziekjes, kinderanimatie en een dansinitiatie en weet dat Amuse dan ook dit jaar weer een eerlijke, culinaire en muzikale topper wordt.