De Top 11 van de Hasseltse 11.11.11

26 Oktober 2016

De Top 11 van de Hasseltse 11.11.11

11.11.11 wordt dit jaar 50 en dat was voor schepen van Ontwikkelingssamenwerking Joost Venken de aanleiding om samen met de Hasseltse 11.11.11-afdeling voor net dat ietsje méér te zorgen. Traditiegetrouw zullen de honderden Hasseltse vrijwilligers op 11 november weer langs de deuren komen om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar kan de Hasselaar bij hun bezoek ook een wel heel bijzondere CD op de kop tikken: een verzamel-CD van - jawel - 11 grote en kleine namen uit de Hasseltse muziekscene. De opbrengst ervan - elf euro per stuk! - gaat integraal naar 11.11.11.

1 X 11 FIJNE MUZIEKJES ? "Bij een 50ste verjaardag van een organisatie mag er wel een fijn muziekje gedraaid worden", zegt Venken. "11 fijne muziekjes in dit geval want het gaat om de gouden verjaardag van 11.11.11. Elf muzikanten en groepen uit het Hasseltse leverden gratis één fonkelnieuwe song aan voor een opmerkelijke verzamel-CD. Hij wordt op vrijdag 11 november ? of wat had je gedacht ? officieel voorgesteld in Café Café."

UIT 1 STAD ...

De CD is geproduceerd en uitgegeven door FONS Records uit Hasselt. Deze onderneming slaagde er ook in om alle artiesten te overtuigen om deel te nemen. De 11.11.11-groep van Runkst, van zijn kant, heeft het geheel gecoördineerd. "Ook onze stad doet vanzelfsprekend haar duit in het zakje: vanuit het budget Ontwikkelingssamenwerking betaalt zij de productiekosten. Dat, samen met het onbaatzuchtige werk tal van andere vrijwilligers, maakt dat de integrale opbrengst van deze CD-verkoop naar het goede doel gaat", legt Venken uit.

EN DAT ALLEMAAL OP 1 CD ...

'En dat allemaal in één dag': het is de openingssong van Meuris. De 10 die volgen zijn respectievelijk van grote en minder grote namen uit de Vlaamse, maar steeds Hasseltse scene. Passeren achtereenvolgens de revue: De Held, Tonsils, The Shovels, Marco Z, Georges André, Fence, Whiz, The Sore Losers, Meteor Musik en JFJ.

VOORGESTELD IN 1 CAFE (X2)

Een aantal van deze nieuwe songs ? 'Line up to be confirmed' ? zal op 11 november a.s. vanaf 21u live ten gehore worden gebracht in het Hasseltse Café Café. Je mag op deze exclusieve fundraiser binnen voor 15 euro. Daarvoor krijg je op het einde van de avond ook de CD mee naar huis. Café Café doet er overigens nog een toetje bovenop: om 21u schenkt de zaak een gratis vat. Het thema van 11.11.11. is dit jaar immers 'Santé', als naam voor de verbeten strijd voor gezondheid in het Zuiden.