Cowspiracy en veggie-kookworkshop

25 Februari 2015

Cowspiracy en veggie-kookworkshop

In maart staan er twee aanbevelenswaardige initiatieven rond vegetarisme en veganisme op het programma. Minder vlees eten is zo stilaan een hot item aan het worden. Het is gezond, het veroorzaakt geen dierenleed, het zorgt wereldwijd voor een betere voedselverspreiding en minder -verspilling en het komt het klimaat ten goede.

VEGANISME

Over dat laatste gaat de documentaire 'Cowspiracy'.  Deze prent wordt op 17 maart 2015 vertoond in de gebouwen van de UHasselt - Oude Gevangenis - Martelarenlaan 42. De aanvang is om 20u en de inkom is gratis. EVA Limburg (het Ethisch Vegetarisch Alternatief) en de Limburgse afdeling van de dierenrechtenorganisatie Bite Back organiseren de vertoning. Joost Venken, als schepen van Stad Hasselt verantwoordelijk voor Milieu, Duurzaamheid en Dierenwelzijn, is een van de inleiders.

Cowspiracy is een pleidooi voor veganisme. Het wordt gevoerd door te wijzen op de grote invloed van de veeteelt op het klimaat. De documentaire steekt intelligent in elkaar en stelt alleszins een aantal opmerkelijke cases aan de kijker voor. Het is aan hem of haar om te beslissen of hij uiteindelijk meegaat in dit verhaal.

VEGETARISME

Enkele dagen later, op zaterdag 21 maart 2015, houdt EVA een kookworkshop in de Hasseltse Hotelschool. Inschrijven kan nog. Zoals reeds aangehaald zijn vegetarische gerechten gezond en goed voor het milieu en je medemens. Dat ze bovendien ook lekker zijn en op een sublieme manier gepresenteerd kunnen worden, leer én doe je tijdens deze workshop. Smakelijk!