Bio leeft en geeft: 20 nieuwe Hasseltse arbeidsplaatsen door opening Bio-Planet

24 Juni 2015

Bio leeft en geeft: 20 nieuwe Hasseltse arbeidsplaatsen door opening Bio-Planet

Begin 2016 opent de eerste Bio-Planet, een keten binnen de Colruyt Group, in Limburg zijn deuren. Dat zal gebeuren aan de Genkersteenweg. Bio-Planet verdeelt zo'n 7.000 biologische en ecologische producten. In deze bioweek raakte bekend dat de opening ervan in Hasselt zo'n 20 arbeidsplaatsen zal opleveren.

VRAAG GROEIT

"De vraag naar biologische en ecologische producten is ook in Limburg groot," zegt Patrick De Smedt, expansieverantwoordelijke van Group Colruyt. "En waar de vraag groeit, wordt het aanbod groter. Daarom openen wij volgend jaar in Limburg onze eerste Bio-Planet. Die eer valt Hasselt te beurt. Op dit moment zijn er al 15 winkels van de keten, hoofdzakelijk in Vlaanderen."

EIGEN WINKEL

Tot op heden konden de inwoners van Hasselt en omstreken hun bioboodschappen al online doen om ze daarna te laten leveren in een filiaal van Colruyt of Okay bij hen in de buurt. Vanaf 2016 is er dus een eigen winkel.

20 ARBEIDSPLAATSEN

De komst van de biowinkel is niet alleen goed nieuws voor het bioaanbod in de streek, maar ook voor de plaatselijke werkgelegenheid: 20 medewerkers zullen er aan de slag kunnen.

BIO GEEN RARITEIT

"Het Hasseltse stadsbestuur is vanzelfsprekend ingenomen met de komst van Bio-Planet", zegt Hasselts burgemeester Hilde Claes. "Omwille van de arbeidsplaatsen, maar ook omwille van het typische aanbod. Bio leeft en krijgt vaste voet aan de grond bij steeds ruimere lagen van de bevolking. Het is met andere woorden geen rariteit meer. Het enthousiasme waarmee velen projecten van de bioweek bezoeken, sterkt me in die overtuiging."

GEEN HYPE, TOCH ARBEIDSPLAATSEN

"We hebben recent de opening gehad van enkele grote winkelketens in het centrum van de stad. Die kregen veel airplay, ja werden zelfs gehypet", zegt Joost Venken, Hasselts schepen van Duurzaamheid. "Wat mij pleziert is dat met de komst van deze Bio-Planet is aangetoond dat ook winkels met minder alledaagse goederen economisch rendabel kunnen zijn en bovendien nieuwe arbeidsplaatsen opleveren."

GOED VOOR BIO IN HEEL HASSELT

Gert Jordens van de Hasseltse brouwerij van biobieren Jessenhofke, toont zich ook tevreden. "In onze brouwerij ontvangen wij regelmatig bezoekers uit grotere steden zoals Gent, Leuven en Brussel. Vaak vernemen wij dat zij onze bieren ontdekten in de Bio-Planet. De komst van een filiaal in Hasselt zal hoe dan ook meer bio-bewustzijn bij alle Hasselaren creëren, maar ook meer  bio-bewuste bezoekers naar Hasselt brengen. Dit zal resultaten leveren op verschillende niveaus zoals meer vraag naar bio op de kaart in de horeca of meer bezoek aan speciaalzaken."