Ben jij er ‘bij’ op Domein Kiewit?

01 Juli 2018

Ben jij er ‘bij’ op Domein Kiewit?

Bijen houden, hoe doe je dat eigenlijk? Is er veel honing dit jaar? Hebben bijen last van pesticidengebruik? Hoe herken je een bijenkoningin? Spreek een imker aan over zijn hobby en je bent vertrokken voor een boeiend gesprek.

LIVE ACTION

Handig om te weten is dan dat je tot eind september nog elke zondag terechtkan in de bijenhal van Domein Kiewit en dit van 14 tot 17 uur. Een imker van de Imkersbond Hasselt & Omstreken neemt je er mee in het verhaal van de honingbij. In de demonstratiekast zie je de bijtjes live aan het werk!

9 JAAR LANGER BIJVRIENDELIJK DOMEIN

“En er is goed nieuws”, zegt schepen voor Domein Kiewit en Leefmilieu Joost Venken. “Hasselt is een ‘bijvriendelijke’ stad. Al sinds de vroege jaren ‘80 werken stad Hasselt en de Imkersbond samen in Domein Kiewit om bezoekers te enthousiasmeren over de honingbij. Via een toegankelijk verhaal willen we deze zo dichter bij de natuur brengen. Op 1 juli vernieuwen we onze overeenkomst voor de komende 9 jaar en daar klinken we samen op!”

Kom dus gerust eens langs in de bijenhal, sla een babbel met de imker en misschien koop je wel een potje lekkere lokale honing?