Bart Staes neemt het woord in Hasselt

16 Januari 2018

Bart Staes neemt het woord in Hasselt

Volgend jaar zal hij 20 jaar Europees parlementslid zijn. Gewaardeerd door vriend én vijand. Om zijn grote ervaring, zijn dossierkennis en zijn verwondering. "Wie maalt nog om inzicht als zelfs de verwondering is opgehouden te bestaan" is zijn persoonlijk motto. Zich steeds afvragen waarom iets is zoals het is en daar proberen inzicht in te krijgen: dat is de brandstof van zijn politieke handelen. Hij denkt niet in doemscenario's, maar wil een realistische boodschapper van hoop zijn. Perspectieven en oplossingen bieden, luidop durven dromen en geloven in de haalbare utopie: dat alles bepaalt zijn politieke actie.

DUURZAME ONTWIKKELING IN EUROPEES PERSPECTIEF

Voor wie er nog aan twijfelde: we hebben het over Europa's Groen-ste trots, Bart Staes. Hij is actief in de parlementaire commissie Anti-fraude en de commissie Milieu, Volksgezondheid en Voedselveiligheid en zetelt in de parlementaire delegaties EU-VS en EU-Israël. Op maandag 29 januari komt hij in Hasselt spreken over Duurzame Ontwikkeling in een Europees Perspectief. Hij doet dat voor 'Het Genootschap De Volle Maan', een werkgroep van de Universiteit voor het Maatschappelijk Belang.

PRAKTICA

Neem zeker de gelegenheid te baat om deze bevlogen spreker aan het woord te horen. De lezing gaat door in de Oude Gevangenis van Hasselt (Aula Louis Roppe) en vangt aan om 19u30. Haar bijwonen kost 5 euro; werkzoekenden, gepensioneerden en studenten betalen 3 euro. Tot dan!