Afscheid van Lieve Gelders

06 Oktober 2022

Afscheid van Lieve Gelders

"Typerend aan Lieve was haar levenslust; ze genoot van het leven en elke seconde die ons gegund is. Ik zal de warme herinnering aan deze grote dame nog lang koesteren.”

Met veel verdriet vernamen wij het overlijden van Lieve Gelders.

Twaalf jaar lang was Lieve gemeenteraadslid voor Groen in Hasselt. Het zat gewoon in haar om de samenleving te helpen. Daarover zei ze ooit dit: “Onze samenleving is zoals een taart met te veel gist. Daardoor gaat de smaak verloren. Een goede maatschappij is een mengeling van diversiteit.”

Lieve was een prachtpersoon, een passioneel kunstenaar, een vurige inwoner van haar wijk Godsheide, iemand met een open venster op de wereld, een leerkracht in hart en ziel, iemand wiens leven in het teken stond van de andere, de meest kwetsbare mensen onder ons. In 2002 ontving ze voor haar jarenlange inzet en solidariteit zelfs de Europa-prijs voor de Vrede.

Groen-schepen Derya Erdogan kijkt warm terug op haar ontmoetingen met Lieve: “Lieve heeft me, bij mijn eerste stappen in de Hasseltse politiek, heel goed opgevangen in de partij. Ik was altijd welkom in Godsheide waar we urenlang praatten en heel wat hebben afgelachen. Typerend aan Lieve was haar levenslust; ze genoot van het leven en elke seconde die ons gegund is. Ik zal de warme herinnering aan deze grote dame nog lang koesteren.”

Lieve, bedankt voor al die mooie en wijze jaren.
We wensen haar familie en vrienden veel steun in deze droevige tijden. Afsluiten doen we met een gedicht dat Lieve jaren geleden over onze partij schreef:

Wijds kleurt
de horizon
frele gedachten
tot zekerheden
die de toekomst
bewegen
tot warme stromen
van solidariteit

broos de realiteit
eeuwig de finaliteit
GROEN !
ogen-blik-
veld
van jeugdige dromen
die ik koester
als een gebed
bij zonsopgang