Actie 'Ter Hilst Proper'

18 Mei 2012

Actie 'Ter Hilst Proper'

Op woensdag 9 mei vond de opruimactie 'Ter Hilst Proper' plaats. Voor de tweede keer organiseerde de dienst wijkmanagement samen met de wijkbewoners, verschillende stadsdiensten (reinigingsdienst, gemeenschapswacht, wijkinspecteur), de jongerenwerking Arktos en de Hasseltse Huisvestingsmaatschappij een initiatief rond het opruimen van zwerfvuil in de wijk Ter Hilst.

AANGENAAM GEVOEL

Schepen van Welzijn, Toon Hermans en schepen van Reiniging, Tom Vandeput, gaven om 13u het startschot. Uitgerust met handschoenen, vuilzakken en grijpers trok een groepje wijkbewoners de straten van Ter Hilst in om te zorgen voor een propere buurt. "Ik woon liever in een straat die proper is, dat geeft mij een aangenaam gevoel. Daarom kom ik meehelpen", gaf één van de wijkbewoners aan. De reinigingsdienst haalde het afval op, zodat het effect onmiddellijk was te zien.

ENTHOUSIASME

Ondanks het regenweer, bleven de wijkbewoners zich enthousiast inzetten om hun wijk weer netjes te maken. Om 15u30 verzamelden de helpers aan ontmoetingscentrum 'De Magneet' voor een afsluitmoment. Ze kregen een drankje aangeboden en babbelden in een gemoedelijke sfeer na over de activiteit. Als bedankje kreeg elke helper een pakketje met vuilniszakken mee naar huis en 3 potplantjes om tuin of terras op te fleuren.