‘Goedendag-actie’ Stad Hasselt

18 Mei 2012

‘Goedendag-actie’ Stad Hasselt

Even goedendag zeggen, zwaaien of knikken naar de mensen die je tegenkomt op straat? Het zijn kleine gebaren die de dag van anderen aangenamer maken. Niets zo fijn als een goedemorgen van je buur om de dag positief te starten. Daarom organiseert de stedelijke dienst wijkmanagement de 'Goedendag-actie'.

KLEIN GEBAAR

"Door de ervaring van een wijkwerkster en de tendens dat vereenzaming in steden toeneemt, ontstond het idee om Hasselaren aan te sporen om elkaar meer te begroeten. We willen dat mensen zich goed voelen in de buurt waar ze wonen", zegt schepen Toon Hermans.

"Het zijn juist de kleine dingen die het leven fijner maken. Elkaar begroeten kan een eerste stap zijn om mensen met elkaar in contact te brengen. Na een paar keer goedendag te zeggen, is de kans groter dat mensen een gesprek met elkaar aangaan."

SPREUK

Vanaf nu kleuren affiches met 'goedendagspreuken' het straatbeeld in Hasselt. De achterzijden van de stadsbussen worden bekleed met goedendag-affiches en bij lokale handelaars prijken spreuken aan de ramen. "Zo brengen we de Hasselaren op de hoogte van de actie en maken we hen bewust van het plezier van dagelijkse begroetingen", vertelt Schepen Hermans. "Want zoals de spreuk op de affiche luidt: 'Een goedendag op het trottoir brengt mensen dichter bij elkaar!'."

WEDSTRIJD

Als Hasselaar doet u er goed aan om tussen 8 en 22 mei iedereen die u tegenkomt op straat te begroeten. Medewerkers van de dienst wijkmanagement gaan in die periode immers op pad in de 24 wijken, op zoek naar vriendelijke buurtbewoners! Beantwoordt u hun begroeting met een goedendag, knik of handzwaai? Dan ontvangt u een leuke postkaartenset. Op de kaarten kan u een hartelijke tekst schrijven en aan uw buren geven. Bovendien doet u ook mee aan de goedendagwedstrijd. Per wijk wordt er één winnaar gekozen, wiens vriendelijkheid we belonen met een Hasseltbon van 50 euro. Op vrijdag 25 mei vindt de trekking van de 24 winnaars plaats. Deze ontvangen een uitnodiging voor de prijsuitreiking en receptie, die plaatsvindt op vrijdag 22 juni in de raadszaal van het stadhuis. Een fotograaf legt de gelukkigen vast op een groepsfoto. De winnaars worden tevens bekendgemaakt op de webpagina van de dienst wijkmanagement en op de facebookpagina van de dienst externe communicatie en informatie.