40 jaar ‘gegeerd groen’ wordt passend gevierd op Domein Kiewit

22 Juni 2016

40 jaar ‘gegeerd groen’ wordt passend gevierd op Domein Kiewit

Op zondag 26 juni a.s. zal het dag op dag 40 jaar geleden zijn dat toenmalig burgemeester Paul Meyers de kinderboerderij in Kiewit officieel opende. Domein Kiewit is inmiddels een heus natuureducatief centrum is, maar voor vele Hasselaren is het 'de kinderboerderij' gebleven.

NIEUWE VOORDEUR VIEREN MET TAL VAN ACTIVITEITEN

Ter gelegenheid van die 40ste verjaardag houden het domein en zijn medewerkers tussen 14u en 18u een groot feest. De nieuwe voordeur wordt gevierd met tal van activiteiten. Zo worden er schapen geschoren en geeft de herder samen met zijn border collie demonstraties in het bijeendrijven van kuddes schapen. Voorts zijn er een 'vliegend tapijt' - voortgetrokken door een stevig boerenpaard - en een retropaardencarrousel. Het circusgezelschap Circlou voorziet acrobatentoeren op grote hoogte en er zijn tal van volks- en boerderijspelen. Opvallend veel persoonlijke, zeer kindgerichte activiteiten, dat ook:  foto's maken zoals toen, grime, het maken van kampvuurgerechtjes, ...

PUBLICATIE GEGEERD GROEN

Om de eigenlijke verjaardag wat extra luister bij te zetten werd ook 'Gegeerd Groen' aan de voorgesteld. Deze publicatie, samengesteld door Sonja Brocatus en Ward Segers, doet het verhaal van Domein Kiewit van het prille begin tot nu.