11.11.11 – Filmvoorstelling ‘Taste the waste’

29 Oktober 2014

11.11.11 – Filmvoorstelling ‘Taste the waste’

De 11.11.11-campagne van dit jaar staat volledig in het kader van de voedselverspilling. Honderden miljoenen mensen lijden honger, terwijl er - zowel in Noord als in Zuid - tonnen voedsel op de vuilnisbelt belanden. 11.11.11 neemt met een 'Sorry' van de politici niet langer genoegen en vraagt dat ze er ook daadwerkelijk iets aan doen.

STEUN DE VRIJWILLIGERS

Rond 11 november zullen weer tal van vrijwilligers de boer opgaan in Hasselt om uw milde steun te vragen voor het Zuiden. Ze zetten zich belangeloos in voor een goed doel en Groen Hasselt hoopt dan ook dat u hun ijver weet te waarderen.

VOORSTELLING TASTE THE WASTE

Op 11 november 's avonds wordt in Z33 de documentaire 'Taste the waste' vertoond. Deze docu is een reis om de wereld die laat zien hoe voedselverspilling plaatsvindt en wat we eraan kunnen doen. Waarom overladen supermarkten hun schappen met een variëteit van hetzelfde product? Waarom wordt sushi als varkensvoer gebruikt? Hoeveel draagt voedselverspilling bij aan wereldhonger? Anderzijds biedt de reportage ook een alternatief om de verspilling te verminderen zonder in te moeten boeten aan de huidige levensstandaard. Het kan anders, is de boodschap van deze documentaire.

AANVANG 20U - ZUIVELMARKT 33

Bij de vertoning van deze documentaire zijn er twee getuigenissen. Eentje van een vertegenwoordiger van De Natlandhoeve (Zepperen) en de andere van een vertegenwoordiger van het seitanbedrijf Maya (Hasselt). Na afloop wordt een kleine receptie aangeboden door Stad Hasselt. De voorstelling is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. De voorstelling begint om 20u - Z33 (Oud Begijnhof Hasselt) - Zuivelmarkt 33 - Hasselt.