#degoedekantop door Hasselt - street art wandeling

Sep
13
13 September 2020 / 10:30 AM tot

Location

Hasseltse binnenstad
Hasselt, Flanders
Belgium
Google map and directions

Event contact

Frank Vroonen

Onder impuls van Groen Hasselt gaat het elke dag nog meer #degoedekantop met onze stad.

Menselijker, eerlijker, gezonder? Absoluut! Groener en bruisender? Zeker weten! Dat zie je overal in het straatbeeld, van de Grote Markt tot Domein Kiewit.

Om al die kleine en grote initiatieven nog meer zichtbaar te maken, neem ik jou graag mee op thematische wandelingen doorheen de stad. We gaan dus letterlijk ‘#degoedekantop door Hasselt’!

Starten doen we met een wandeling langs de nieuwste street artwerken die Hasselt rijk is. Deze zomer vierden we tijdens ‘Summer Carnival’ de tiende verjaardag van Street Art Festival, de organisatie die al meer dan 80 muren met een spraakmakend graffiti-werk tot leven bracht. Tien weken lang pakten ze uit met opvallende interventies die Hasselt nog steviger op de kaart zetten als de strafste street artstad van het land.

Tijdens de wandeling mag je je verwachten aan leuke weetjes over de nieuwe werken maar vertel ik ook meer over hoe we als stad street art (en de artiesten erachter!) ondersteunen.

Om de nodige afstand te bewaren zonder dat je iets kan horen, maken we er een exclusieve wandeling van voor tien leden. Wees er dus snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

 

Praktische info:

Datum: 13 september 2020

Start- en einduur: van 10.30 uur tot 12 uur

Locatie: we vertrekken voor de ingang van ’t Scheep op het Limburgplein, eindigen doen we in de omgeving van ons ‘stamcafé’ De Egel

Denk eraan: in de binnenstad is het dragen een mondmasker overdag verplicht. Neem dus zeker een exemplaar mee voor je thuis vertrekt.

 

Met groene groet en hopelijk tot zondag,

Joost Venken

Schepen voor Cultuur

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.