Beste,

Nog 31 dagen scheiden ons van de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Elke dag is het dus meer dan ooit "nu of nu"! We hebben de wind alvast in de zeilen: een recente peiling toonde deze week aan dat Groen op weg is om de tweede grootste partij van Vlaanderen te worden. Hoopgevende cijfers, te danken aan jullie enthousiasme en inzet de voorbije jaren.

Met Groen Hasselt hebben we een duidelijk plan A om onze Hasseltse kandidaten in een zetel naar de finish te brengen. De krachtlijnen daarvan hebben we uitgezet tijdens een startmoment op 17 april. Kon je er niet bij zijn? Je kan in alle rust de presentatie hier nalezen.

Maar we hebben nog heel wat werk voor de boeg en dat kunnen we uiteraard niet alleen. In deze nieuwsbrief leggen we dus nog één keer de focus volledig op 26/5 en nodigen we jou graag uit om je schouders te zetten onder Bright, Sara en de andere Groene kandidaten.

Met groene groeten,

het bestuur van Groen Hasselt

PS: niet vergeten, op 3 mei gaat er tussen 17 en 19 uur opnieuw een gezellige Pubchat door in De Egel. Allemaal welkom voor een babbel en -uiteraard- een borrel!


Hoor wie klopt daar...

... het zijn de enthousiaste vrijwilligers van Groen Hasselt! Deur per deur overtuigen ze Hasselaren van de groene standpunten en onze kandidaten. Wil jij op pad in je buurt samen met Bright of Sara? Geef hen dan snel een seintje. Zij gaan graag met jou op huisbezoek. We geven je alvast enkele tips mee voor een geslaagd gesprek.

  1. Wees niet bang om op huisbezoek te gaan. Bordjes met ‘Hier waak ik’ slaan doorgaans niet op de bewoners zelf: zij zullen je echt niet blaffend de straat op jagen.
  2. Ga georganiseerd te werk. Stippel op voorhand een route uit van straten of huizen die interessant zijn en hou bij waar je geweest bent. Dat is niet alleen efficiënt, het voorkomt ook onnodige dubbele bezoeken.
  3. Gaat de deur open? Luister naar de mensen. Overstelp ze niet met feiten of folders. Wees jezelf zoals je dat in elk ander gesprek zou zijn: vriendelijk, attent en luisterbereid.
  4. Noteer concrete vragen waar een lokaal antwoord op kan gegeven worden. Probeer waar mogelijk hier later over terug te koppelen, al is het maar dat je de vraag hebt doorgespeeld aan een mandataris.
  5. Hou ook de volgende maanden (én jaren) de vinger aan de pols in de buurt. Mensen appreciëren die aanhoudende betrokkenheid en zelfs al zijn ze na het eerste contact misschien niet overtuigd, zijn ze dat mogelijk wel na een reeks gesprekken. Plus: het is nog gezellig ook.

Word jij e-campaigner? Dikke duim!

Experts zijn het erover eens: sociale media waren nooit zo belangrijk tijdens verkiezingen. Facebook, Twitter of Instagram zijn dan ook de platformen bij uitstek om snel en gericht de juiste feiten (en helaas ook onwaarheden) te verspreiden. 

Om een groot publiek te bereiken, heeft een bericht echter meer nodig meer dan enkel een duimpje omhoog. Als e-campaigner van Groen Hasselt kan je daarbij helpen. De vuistregel? Laat steeds een positieve commentaar achter op een bericht van onze Groen-kandidaten of deel hun post met een korte boodschap van jezelf bij. Zo krijgt een bericht veel makkelijker virtueel vleugels.

Meer weten? We hebben de belangrijkste tips per sociaal medium gebundeld in een handig overzicht. We geven je ook nog graag de link naar de profielen van Bright en Sara mee zodat je hen makkelijk digitaal kan volgen.

 : Bright - Sara

 : Bright - Sara


Kijk wie hangt daar...

... het zijn de enthousiaste kandidaten van Groen Hasselt en Alken! Sara, Bright en Frank sieren sinds deze week tal van Limburgse wegen. Toch zoeken ze nog een venster bij jou in de buurt. Maak je woning in een klap een stuk groener en hang deze knappe koppen thuis op. De kandidaten bezorgen je er met plezier een stapeltje om zelf op te hangen of uit te delen. Verkiezingen achter de rug? Hou deze collectors items zeker bij! 


Save the date: Meetup met Meyrem!

Niet schreeuwen maar praten. Laat jij je stem liever niet afhangen van wat oneliners in de media? Kom dan naar onze Meetup met Meyrem. Hier gaan we écht met elkaar in gesprek, weg van het politieke gewoel en de waan van de dag.

Iedereen is welkom. Je hoeft dus geen lid te zijn van Groen. Meld je snel aan en nodig je vrienden uit, want de Meetups zitten snel vol!

👉 Meld je aan op www.groen.be/meetupgenk

📆 Zaterdag 11/05

📍 C-mine, Evence Coppéelaan 91, 3600 Genk

⏰ Deuren 19 uur, start 20 uur

Beheer je e-mailinstellingen
Groen, Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Anderlecht