Milieu

Voor Groen Hasselt blijft milieu een van de kernpijlers van zijn bestaan. Het levert een positieve bijdrage aan de mogelijkheid om Stad Hasselt verder te vergroenen. Kleine oplossingen in Hasselt, dat mede dankzij Groen goed doordrongen is van milieu en duurzaamheid, kunnen tot voorbeeld strekken voor andere steden en gemeenten. Dat is wat Groen Hasselt nastreeft.

Actueel

Met de officiële opening van de Herkenrodebossen wordt de droom van veel Kermtenaren, Hasselaren en natuurliefhebbers van ver daarbuiten bewaarheid: een op een zachte manier ontsloten stuk natuur waarin ze zich helemaal kunnen onderdompelen.

De afbeelding – Landschapskrant Haspengouw en Voeren / September 2017 - en dit artikel leren je iets meer over de historiek van het project....

Op zaterdag 14 oktober 2017 gaat de 22ste editie van de Nacht van de Duisternis door. Dat is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu. De Bond vraagt zo aandacht voor de impact van lichtvervuiling. Te veel verlichting leidt tot slaapstoornissen en gezondheidsproblemen bij mensen, maar ook het bioritme van dieren en planten lijdt eronder.

HERKENRODE

In...

Op vier jaar tijd is het aantal kinderen dat een compostdiploma kreeg uitgereikt bijna verdubbeld. Waren het er in het schooljaar 2013-2014 nog 58, nu zijn er dat al 114. Het gaat telkens om ‘compostkids’ van basisscholen. Ook het aantal scholen nam toe. Vier jaar geleden waren het er drie, nu zijn het er al vijf. De compostmeesters van Domein Kiewit hebben de handen vol.

...

Pagina's