22 Mei 2024

19.30u -
21.30u

Lezing Dominique Willaert - Niet alles maar veel begint bij luisteren

Blauwe Bassin (Volkstehuis Hasselt) , Kempische Kaai 11, 3500 Hasselt

Ik doe mee!
Lezing Dominique Willaert - Niet alles maar veel begint bij luisteren

Groen Hasselt nodigt je uit op woensdag 22 mei voor een lezing van Dominique Willaert: 'Niet alles maar veel begint bij luisteren'.

Op enkele weken voor de verkiezingen is Vlaams Belang in de peilingen afgetekend de grootste partij. Waarom stemmen mensen extreemrechts? Wat leeft er bij extreemrechtse kiezers? Welke technieken gebruikt Vlaams Belang om mensen te overtuigen? En hoe kunnen wij beter leren luisteren naar elkaar? Auteur en theatermaker Dominique Willaert schreef er het boek 'Niet alles maar veel begint bij luisteren' over. Hij sprak urenlang met de man in de straat en probeerde te begrijpen vanwaar hun woede en angst komen. We lichten een tipje van de sluier: het is niet door weg te kijken van problemen of andere meningen.

Willaert is columnist en essayist, theater- en documentairemaker en was 20 jaar actief als artistiek leider van Victoria Deluxe. Nadien heeft hij zich ontpopt als een geëngageerde schrijver met een zeer goede pen die maatschappelijke zeer moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat. Nu ook weer met dit boek dat zeer veel aandacht verdient.

 

Programma:

19.30 uur - deuren open
20 uur - lezing door Dominique Willaert
21 uur - vragenronde en nabeschouwing met Carien Neven, directeur Beweging.net Limburg
21.30 uur - verwacht einde
Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.