De Wroeter verkozen tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer van het Jaar voor Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven

03 Mei 2016

De Wroeter verkozen tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer van het Jaar voor Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven

De Wroeter vzw is uitgeroepen tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer van het Jaar 2016. Dat gebeurde door de interlokale vereniging Werkgelegenheid Midden-Limburg (Hasselt, Diepenbeek, Zonhoven). Hasselt werd vertegenwoordigd door de schepenen Tom Vandeput (Economie), Nadia Vananroye (Welzijn) en Joost Venken (Duurzaamheid).

ZES GENOMINEERDEN

Het dag- en arbeidscentrum, dat onder andere zelf biologische groenten kweekt en verkoopt maar bijvoorbeeld ook grote postbedelingsopdrachten uitvoert, werd verkozen uit zes genomineerden. Yontec NV, Palindroom, Vandrie België, Kleine Maatjes en Bewel grepen naast de erkenning. Alle genomineerden ontvingen een geschenkmand. De Wroeter vzw kreeg bovenop een cheque ter waarde van 2.000 euro.

DIVERSITEIT, ENERGIEBEWUST, MILIEUVRIENDELIJK

De Wroeter is een financieel zeer solide onderneming die respect voor diversiteit en de eigenheid van elke medewerker combineert met een zeer energiebewuste en milieuvriendelijke manier van werken. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor hen de normaalste zaak van de wereld. Dat gaat van het papier in de kopieermachines over de zonnepanelen op het dak en het hout bij verbouwingen tot de afvalverwerking.

PERFECTE BALANS

Het was de eerste keer dat deze verkiezing gehouden werd. Maatschappelijk verantwoorde ondernemingen streven naar de perfecte balans tussen het maken van winst, respect voor het milieu en aandacht voor de mens. Deze vorm van ondernemen vraagt van een ondernemer heel wat extra inspanningen.