Milieu

Voor Groen Hasselt blijft milieu een van de kernpijlers van zijn bestaan. Het levert een positieve bijdrage aan de mogelijkheid om Stad Hasselt verder te vergroenen. Kleine oplossingen in Hasselt, dat mede dankzij Groen goed doordrongen is van milieu en duurzaamheid, kunnen tot voorbeeld strekken voor andere steden en gemeenten. Dat is wat Groen Hasselt nastreeft.

Actueel

Op vier jaar tijd is het aantal kinderen dat een compostdiploma kreeg uitgereikt bijna verdubbeld. Waren het er in het schooljaar 2013-2014 nog 58, nu zijn er dat al 114. Het gaat telkens om ‘compostkids’ van basisscholen. Ook het aantal scholen nam toe. Vier jaar geleden waren het er drie, nu zijn het er al vijf. De compostmeesters van Domein Kiewit hebben de handen vol.

...

De stad Hasselt is een tijdelijke markt rijker! In de stationsbuurt kan je vanaf mei MARTA Hasselt ontdekken. Niet meteen een traditionele markt, maar eentje waar je zelf kan proeven, genieten en zelfs dineren. Dat alles in een ecologisch verantwoord en lokaal kader. De markten vinden plaats op 20 mei, 17 juni, 23 september en 21 oktober in de ABX-loods rechts van het station.

...

*** Deze mededeling werd verspreid door schepen van Leefmilieu & Duurzaamheid Joost Venken, schepen van Groen Valerie Del Re en schepen van Grondbeleid Tom Vandeput ***

 

Zo’n drie hectare KMO-grond maakt de komende negen jaar deel uit van het Hasseltse stadsnatuurpark Tommelen. Het stadsbestuur nam deze beslissing in het kader van de vernieuwing van de...

Pagina's